UmeTV-special: Dataintrång i Umeå kommun?

Programledaren i UmeTVs awesome talkshow, Mikael ”MMN-o” Nordfeldth, kom på tisdagmorgonen till sitt verksamhetskontor där polisen gjort ett tillslag på anmälan från Umeå Kommun. Mycket av UmeTVs redaktionella utrustning var beslagtagen. Ett specialinslag kommer att sändas ikväll 19.00 på UmeTV och dess webtv.

IT-kontoret vid Umeå kommun hävdar att de sett ”mycket trafik mot ett IP-nummer” på en rutinkontroll. Detta föranledde husrannsakan, något som förutsätter ett brott med fängelse i straffskalan. Misstanken mot Mikael lyder för närvarande ”Dataintrång”, med anledningen att ha ”stört tillgången av uppgifter” över Umeå kommuns administrativa nät. Detta genom att koppla in en internetkabel, vilket projektbeskrivningen för föreningen hethanes verksamhet tydligt angav skulle användas.

En av programledarna från Kunskapsafton, närmare bestämt soso, bjuder nu in till ett specialprogram med inriktning på kriminologi, juridik och en titt på de senaste dagarnas händelser.

4 thoughts on “UmeTV-special: Dataintrång i Umeå kommun?”

  1. Fattar att det här med flexibilitet och utrymme och så, kanske inte är prio 1 nu,
    men går det att se special-sändningen någonstans? archive.umetv.se verkar ju ligga nere.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>